twitter

Bevrijding de Peel in 1944

Het Jaspersport is gevraagd om donderdagavond 19 september mee te doen aan een soort fakkelloop ter herinnering aan de bevrijding van de Peel in 1944.
De opzet is dat er vanuit het gemeentehuis in Asten het bevrijdingsvuur door de Peel verspreid wordt. In ons geval van Asten naar Someren.
Het vertrek is rond 20.15 uur vanaf het gemeentehuis in Asten naar de Speelheuvel in Someren, waar we tegen 21.00 uur arriveren.
Tevens kunnen liefhebbers ook meelopen met brengen van het vuur vanuit Ommel naar Asten, aanvang rond 18.45 uur.
Graag hoort Henk-Jan Habermehl wie er mee willen doen: hoe meer hoe beter!

Jubilarissen 2019

Woensdagavond 20 maart was de Jaarvergadering van 't Jasper Sport. 

Er werd een aantal Jubilarissen (25 jaar lid) geëerd en er werd afscheid genomen van een paar "oliebollenbakkers" die dit 20 jaar hebben gedaan en tevens van Miranda Verstappen, die een aantal jaren als Penningmeester gewerkt heeft voor 't Jasper Sport. Haar opvolger is Alex Wijnen, die links op de foto staat waarop Miranda haar bloemen ontvangt. 

Jubilarissen aanwezig: Harrie Ottenheijm, Maria Cranenbroek, Ria Jansen en Noor Breugelmans. 

Niet aanwezig waren: Jacqueline Kollee, Evi Slegers en Peter Hendrikx. 

 

Trudy Hasselman. 

 

Jubilarissen 2019 1

 

 

 

Spa: zaterdag 9 maart 2019

Zaterdagmorgen 9 maart was om 8.30 uur het verzamelpunt bij Karwei in Someren.

Circa 25 lopers en supporters staan klaar om met eigen vervoer te vertrekken naar Spa/Francorchamps. Het was koud en er stond nogal wat wind. Hopelijk is dat in Belgie wat minder. Na ruim anderhalf uur kwamen we aan op het circuit van Francorchamps. Maar ook daar was het koud en er stond ook veel wind. Staan we op de parkeerplaats en zien we direct het eerste stuk van het parcours. Dat was wel even schrikken. Nou jongens, dat wordt nog wat. Maar iedereen was nog vol goede moed, zo van "dat flikken wij wel even".

Na een kopje koffie en wat eten gaan we ons omkleden om naar het startvak te gaan. Circa 800 lopers van 15 verschillende nationaliteiten staan aan de start voor een, twee of drie ronden. 12.00 uur: daar gaan we dan. De Jaspersportgroepjes verzamelen zich om samen deze klus te klaren. Na iets meer dan een uur komen de eerste Jaspersporters moe en voldaan over de finish. Voor zes andere Jaspersporters is er dan nog een ronde te gaan. En die laatste ronde was zwaar, maar als ook zij allen de finish overkomen is iedereen blij dat het er op zit. Na het omkleden nog even wat drinken en onze ervaringen delen. Het was toch een leuke uitdaging om dit samen met veel leden te doen.

Om 15.00 uur vertrokken we weer richting Asten om de dag af te sluiten bij cafe Jan van Hoek. Lekker gegeten en nog wat gedronken, waarna we rond 19:00 uur huiswaarts keerden. Uit de reacties die we onderling vernamen, is dit ervaren als een leuke JasperSport activiteit. Dank aan de organisatie die voor een perfecte dag heeft gezorgd.

De uitslagen kunt u terugzien op de website van het Jasper Sport onder het kopje: senioren/uitslagen.

 

Een Spa run loper.

foto spa 2019v2

marathon Eindhoven

Zoals elk jaar was er ook in 2018 een groepje vrijwilligers van 't Jaspersport actief bij de Eindhovense hardloopwedstrijden op zondag 14 oktober. Adriaan Swinkels coordineert een en ander jaarlijks. We hopen natuurlijk dat hij die taak ook in 2019 weer zal vervullen.

En we willen zoveel mogelijk leden vast warm maken voor die actie met onderstaande informatie.

 

Elke club heeft behoefte aan extra geldmiddelen. Elke euro is daarom welkom en de inzet van vrijwilligers levert ook nog wat duiten op.
Stel, wij gaan met 50 vrijwilligers naar Eindhoven, dan levert deze eenmalige actie de club een bedrag aan vergoeding op van € 1.400.


Wat moet je weten en wat moet je doen?
Elk lid van 16 jaar of ouder mag zich aanmelden. Ook familieleden, vrienden en kennissen die het leuk vinden om de club te steunen mogen zich melden, als je maar 16 jaar of ouder bent.
Je moet tijdig aanwezig zijn om de kramen in te richten, de tijd voor en na de doorkomst van de lopers vullen met gezelligheid en een praatje maken en als de lopers passeren, water aan te reiken en bemoedigend toe te spreken. Dan even alles opruimen
Vertrek bij zwembad De Diepsteeckel ’s morgens 08.00 uur. Einde doorkomst marathon ca 14.00 uur. Je ondertekent de presentielijst. Daarna kan ieder huiswaarts keren.
Eten en drinken wordt verzorgd door de organisatie.

 

Een kleine sfeerimpressie:

vrijwilligersME2018

Koffieavonden

Elke laatste dinsdag- en donderdagavond van een maand zijn er, na afloop van de training, koffieavonden op de Potacker.

Echter, omdat er in de zomervakantie geen officiële trainingen zijn, vervallen ook in augustus de koffieavonden.

 

Marathonlopers ‘t Jasper Sport lopen ‘bekendste bergmarathon ter wereld’.

Begin deze maand stonden vijf dappere atleten van het ’t Jaspersport aan de start van een flinke uitdaging. Na maanden van gedegen voorbereiding liepen zij ’s werelds bekendste bergmarathon: de Jungfrau Marathon in de Zwitserse Alpen.

De vijf trotse marathonlopers na het behalen van de finish

Lees meer...

Drukbezochte jaarvergadering ’t Jaspersport met drie leden van Verdiensten, vier jubilarissen én voorzitterswissel.

Drukbezochte jaarvergadering ’t Jaspersport met drie leden van Verdiensten, vier jubilarissen én voorzitterswissel.


Op woensdagavond 22 maart vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van atletiekvereniging ’T Jaspersport plaats. Het clubgebouw gelegen aan de Potackerweg was goed gevuld met leden om samen het jaarlijkse sportprogramma te bespreken. Ook werden diverse clubleden in het zonnetje gezet én kwam de eerder aangekondigde voorzitterswissel aan bod.


Lid van Verdiensten
 

Drie zeer gewaardeerde Jaspersportleden werden benoemd tot Lid van Verdienste. Chris Verberne omdat hij zich al 14 jaar inzet voor bekende activiteiten zoals de Jaspercross en de Limbra Competitie. 
Paul Dekkers-Los nam de eervolle titel voor zijn vrouw Jolanda Dekkers-Los in ontvangst. Jolanda zette zich heel wat jaren in als wedstrijdsecretariaat en was ruim 14 jaar betrokken bij de organisatie van diverse wedstrijden. Ook Paul werd bedankt voor zijn actieve PR-inzet en Jasperloop-organisatie. 
Als laatste werd Bert Raijmakers, op vele fronten actief binnen de club, benoemd. Bert, die 10 jaar lang trainer was van de donderdagavond loopgroep, staat vooral bekend om het succesvol maken van diverse initiatieven zoals de jaarlijkse Donckcross en Oliebollenloop.

 

Jubilarissen
Leida Seuren, Sjan van Velthoven en Dimpy Vissers (afwezig) ontvingen de traditionele jubileum discus vanwege hun 25 jaar lidmaatschap. De actieve vrijwilligers hebben in de jaren ‘90 samen een jurycursus gevolgd en zijn nog altijd aanwezig als juryleden tijdens de thuiswedstrijden. Ook Theo Spaan, de trainer die niet alleen de loopspieren maar ook de lachspieren traint én initiatiefnemer van indoorwedstrijden, is dit jaar 25 jaar lid van de club.

 

Wisseling voorzitter
Nadat clubvoorzitter Jan Meeuws bovengenoemde leden eervol had vermeld, was hij zelf aan de beurt. Na 6 jaar dienst te hebben gedaan als bestuursvoorzitter, droeg hij officieel het stokje over aan zijn opvolger Jeroen van der Spek. Jan, die zich o.a. ingezet heeft voor het opzetten en professionaliseren van de accommodatie, sprak vooral zijn trots uit over de club. Hoewel Jan Meeuws zijn voorzitterschap doorgeeft, blijft hij -naast enthousiast loper- actief als vrijwilliger voor diverse verenigingstaken. Jan introduceerde Jeroen als waardig opvolger. Jeroen is de laatste jaren betrokken geraakt bij de club via zijn kinderen, die actief zijn  bij de junioren. Jeroen heeft -naar eigen zeggen- enorm veel zin om samen met de leden en alle vrijwilligers van ’t Jaspersport het prachtige van de club voort te zetten.


Lid van verdiensten v.l.n.r. Chris Verberne Bert Raijmaakers en Paul Dekkers-Los

Lid van verdiensten v.l.n.r. Chris Verberne, Bert Raijmaakers en Paul Dekkers-Los

Huldiging Jubilarissen 25 jaar v.l.n.r. Leida Seuren Sjan van Velthoven en Theo Spaan

Huldiging Jubilarissen 25 jaar v.l.n.r. Leida Seuren, Sjan van Velthoven en Theo Spaan

Dimpy Vissers 25 jaar lid van t Jaspersport

Dimpy Vissers 25 jaar lid van 't Jaspersport

Voorzitterswissel Jan Meeus links draagt stokje over aan Jeroen van der Spek

Voorzitterswissel, Jan Meeus (links) draagt stokje over aan Jeroen van der Spek

Uitslagen@jaspersport.nl

Loop jij wel eens een wedstrijd binnen of buiten de regio? Wil je, als Jaspersportlid, dat je prestatie wordt opgenomen in onze uitslagen-databank welke is te vinden op onze website (zie tabblad senioren/uitslagen)? Vanaf heden kan dit nog eenvoudiger! Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en binnen een week zal je uitslag worden vermeld.

 

Sponsors

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Agenda

Lichtinstallatie 14 of 47
Jasperloop 200e-9289
P4040289
Molenvencross 14 of 48
Opening 9 of 57
Pupillen junioren C-D 66 of 156
Jasperloop 200e-9177