twitter

Adresblokje2

Like ons op Facebook
Like ons op Facebook

Verslag Venloop 2018

 

Voor de lopers die met de trein naar Venlo zouden gaan was er afgesproken om zondagmorgen 11.00 te verzamelen op het Koningsplein in Asten. Nog even een groepsfoto en dan naar Deurne om vervolgens gezamenlijk met de trein naar Venlo te vertrekken.

Bij aankomst in Venlo staat alles in het teken van de Venloop. In het Julianapark staan vele tenten voor het opvangen van de lopers. Er hangt een gezellige sfeer. Na omkleden en het inleveren van de tassen en de laatste rituelen, op naar de startvakken. Na het Wilhelmus wordt om klokslag 14.00 uur het startschot gegeven. Het wordt aanschuiven voor de bijna 10.000 lopers.

Misschien was het voor de meeste lopers nog wel even wennen aan de temperatuur. Vorige week hebben we nog getraind bij een gevoelstemperatuur van -10/13 graden, vandaag vertrek met een stralende zon en met 11/13 graden. Toch even wennen. Maar goed dan hebben we ook weer een excuus als het niet gegaan is zoals we hoopten. Daar zijn wij lopers ook weer goed in, of niet soms! Er zijn dan wel geen persoonlijke records gelopen maar we hebben wel allemaal de finish gehaald. En als we dan naar de resultaten kijken, dan hebben we ook nog heel goed gelopen. Een felicitatie aan iedereen, met dank aan onze trainers. Na de wedstrijd is er onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd nog even geëvalueerd en keerde ieder nadien, een beetje moe, maar wel voldaan naar huis. Op naar de volgende wedstrijd.

 

Dit was de dertiende editie van de Weir Venloop. Een prachtige loop met een sfeer van muziekgezelschappen en overal een enthousiast publiek. Deze wedstrijd staat al enkele jaren vast op de wedstrijdkalender van vele Jasper Sporters. Voor degene die deze wedstrijd nog nooit hebben gelopen, kan ik allen aanraden om er volgend jaar bij te zijn. Maar je moet direct na opening van inschrijving je aanmelden. Deze laatste editie was binnen 12 uur volgeboekt, in verband met een limiet aan lopers.

 

Een Venloper.


venloop2018

De uitslagen staan bij de senioren onder deze link.

Verslag Erima Jaspercross 2018

Op zondag 7 januari is de Erima Jaspercross, met 481 deelnemers en veel belangstelling van vrienden en ouders, wederom een groot succes geworden. De cross, onderdeel van de Limbra Cross Competitie werd door Atletiekvereniging ’t Jasper Sport in de Polderse bossen te Asten georganiseerd.


Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor de lange cross door de kersverse burgemeester Dilia Blok van de gemeente Someren. Het parcours, dat bekend staat als een technisch parcours door de vele bochten, lag er prachtig bij mede dankzij het goede voorwerk wat de dag daarvoor door de vele vrijwilligers van ’t Jasper Sport was verricht.

Bij de lange cross streden 147 deelnemers om de prijzen in de verschillende leeftijdscategorieën. Bij de mannen was Mark van Kessel van Lopersgroep Deurne de winnaar, hij liep de 8 kilometer in een tijd van 29 min, nadat hij eerder dit jaar ook al de Zandboscross had gewonnen. Tweede werd Peter van der Velden van Eindhoven Atletiek en derde Werner Gentle van Lopersgroep Deurne. In de Limbra Cross Competitie staat Werner Gentle nu tweede. Bij de vrouwen ging de winst naar Judith Gijsbers van AV Weert, die ook aan de leiding gaat van de Limbra Cross Competitie.

Bij de korte cross was Marco Schopen uit Eschweiler (GER) de snelste, wat aangeeft dat de Erima Jaspercross ook lopers van over de grenzen aantrekt, hij liep de 4 km in een tijd van 13:56. Linda Korten van AV Weert was de winnaar bij de vrouwen in een tijd van 16:46.

Uitslagen Pupillen en Junioren

Bij de junioren ging de aandacht uit naar de plaatselijke favoriet van ’t Jasper Sport Lynn Thijs. Zij staat eerste in haar categorie bij de Meisjes D en wist deze Cross met een minimale voorsprong van 2 seconden op haar concurrente, Isis Levels van Scopias te winnen.

Een ander lid van ’t Jasper Sport, Jette Winkelman, maakte haar favoriete rol ruimschoots waar door met ruime voorsprong deze cross in haar categorie Meisjes B, te winnen waardoor ze nu tweede staat in de Cross Competitie maar ze heeft een wedstrijd minder gelopen.

Naast deze plaatselijke favorieten waren er nog diverse andere jeugdleden uit onze regio met een podiumplaats waardoor onze regio het bijzonder goed deed.
Onderstaande jeugd-deelnemers uit onze regio kregen een podiumplaats:

2e Meisjes Mini Pupillen              Aafke Mennen                                Lopersgroep Deurne

3e Meisjes Pupillen C                     Maud Heygele                             HAC

3e Jongens Pupillen B                    Mike van Tilburg                          HAC

2e Meisjes Pupillen B                     Hedwig Tabor                              HAC

1e Jongens Pupillen A                    Abel Kovacs-Borbas                      ATH

2e Jongens Pupillen A                    Fergus Tabor                                HAC

3e Meisjes Pupillen A                    Anouk Langstraat                          ATH

1e Jongens Junioren D                  Timo Klomp                                  ATH

3e Jongens Junioren D                  Jeroen van Lith                             ATH

1e Meisjes Junioren D                   Lynn Thijs                                    ’t Jasper Sport

1e Jongens Junioren C                   Carlo Schoonen                            HAC

2e Jongens Junioren C                   Teun Nagel                                  ’t Jasper Sport

3e Jongens Junioren C                   Lars van der Zanden                     HAC

1e Meisjes Junioren C                    Pouke van Dijk                             Lopersgroep Deurne

2e Meisjes Junioren C                    Emma Bijnen                               HAC

3e Meisjes Junioren C                    Kiara van Haandel                        Lopersgroep Deurne

2e Jongens Junioren B                   Thijs van Lith                               ATH

3e Jongens Junioren B                   Tom Honings                                Lopersgroep Deurne

1e Meisjes Junioren B                    Jette Winkelman                          ’t Jasper Sport

3e Meisjes Junioren A                   Hannah Clercx (Someren)              Asterix

 

De volledige uitslag is vinden op www.Limbracross.nl

Foto’s van de Erima Jaspercross zijn te vinden in het speciale fotoalbum: bekijk hier de foto's

Sponsors

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Agenda

Jasperloop 200e-9177
Pupillen  junioren C-D 66 of 156
Molenvencross 14 of 48
Opening 9 of 57
Jasperloop 200e-9289
Lichtinstallatie 14 of 47
P4040289