twitter

Adresblokje2

Like ons op Facebook
Like ons op Facebook

kleding03

Artikelen

Marathon Eindhoven 2023: "onze vrijwilligers".

Marathon Eindhoven 8 oktober 2023.

Het ideale weerplaatje voor zowel lopers als vrijwilligers was zondag aanwezig.

’s Morgens lekker fris 15 graden, langzaam oplopend tot 20 graden in de middag.

Deze keer vertrok de groep vanaf de parkeerplaats bij het uitvaartcentrum Someren-Asten aan de Acaciaweg. Iedereen was op tijd of had gekozen om rechtstreeks te komen. Wil Heinst spande de kroon door op de fiets te gaan. Het kwartiertje dat hij later arriveerde viel binnen de tolerantiegrenzen in Brabant.

Direct na aankomst begon het uitpakken van de trays (400) en de bekertjes (15.000) . Bijna 20.000 gele sponsen stonden bijna torenhoog opgestapeld.

We hadden 8 kramen ter beschikking. In een mum van tijd waren de plastic speciekuipen gevuld met leidingwater. Brabant water had 3 waterslangen aangesloten op hun waternet.

2 lagen trays met bekertjes (ca 10.000) zou voldoende moeten zijn om de eerste horde van hele marathonlopers vanaf 11.00 uur te kunnen voorzien van een bekertje water. Iets verderop stonden 8 vrijwilligers de sponsen aan te reiken. Met luide stemmen van Bert en Adriaan werden de lopers gelokt om een bekertje in ontvangst te nemen. Wij prezen het water afwisselend aan met water, aqua naturale, gemeente pils of zelfs wit bier 0.0. Deze laatste kreet gaf veel hilariteit bij de lopers en vond daarom gretig aftrek. Het duurde tot 13.00 uur voor de laatste ‘wandelaar’ onze kramen had gepasseerd. En die moest dan nog bijna 20 kilometer!!!.

Gauw de straat schoongeveegd en een nieuwe lading bekertjes met water gevuld om de halve marathonlopers te voorzien die in 3 hordes vanaf 14.00 uur onze kramen zouden bestormen.

Ook deze stormlopen hebben wij goed doorstaan en om 15.00 uur kon het definitief opruimen beginnen.

Iedereen was zeer enthousiast over het verloop van de dag. Voorzien van een mooi rood shirt, en een paar sokken van de sponsor ASML en met de wetenschap dat er inmiddels een parcoursrecord was gelopen door de winnaar, de Keniaan Kipkemoi, in 2.04.52 uur waaraan wij dus een bijdrage hebben geleverd, ging iedereen tevreden huiswaarts.

Alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet. Voor 2024 ontvangen jullie vanzelf de uitnodiging.

Coördinator Adriaan Swinkels

PHOTO van A Swinkels

Sponsors

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Lichtinstallatie 14 of 47
P4040289
Pupillen  junioren C-D 66 of 156
Jasperloop 200e-9177
Jasperloop 200e-9289
Opening 9 of 57
Molenvencross 14 of 48